- Το Xmoto Περιστερίου μεταφέρθηκε σε ΝΕΟ κατάστημα στην Λ. Θηβών 135 Περιστέρι -
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 2589348 - 210 5310350
 
Επιλογή Κράνους
12 Nov

Επιλογή Κράνους

Posted By: Giorgos Times Read: 18377 Comments: 0

Πώς να επιλέξετε το σωστό κράνος μηχανής για εσάς;

Πώς να επιλέξετε το σωστό κράνος μηχανής για εσάς. Σε αυτόν τον οδηγό αγοράς κράνους μηχανής θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που θέλετε για να κάνετε την σωστή επιλογή και να είσαστε σίγουροι ότι όταν οδηγάτε θα το απολαμβάνετε και θα είσαστε ασφαλείς.

Βάση νόμου θα πρέπει να φοράμε το κράνος μας, είτε οδηγάμε είτε είμαστε συνεπιβάτες, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι το κράνος σώζει ζωές και μειώνει την πιθανότητα θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού σε ατύχημα με την  μοτοσυκλέτα μας. Πάνω από 45 κράτη έχουν νόμους που απαιτούν από τους αναβάτες να φοράνε πάντα κράνος. Οι έρευνες που γίνονται εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα γύρω από την ασφάλεια στα κράνη και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι αδιαμφισβήτητα: το κράνος σώζει ζωές, άρα ο κάθε μοτοσικλετιστής και αναβάτης θα πρέπει να φοράει πάντα κράνος.

Ακούγετε εύκολη η επιλογή ενός κράνους μηχανής, αλλά υπάρχουν τόσες επιλογές που θα πρέπει να ξεχωρίσετε ποιο κράνος είναι κατάλληλο για εσάς και τι θα πρέπει να δείτε στα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα πρέπει να κοιτάξετε πριν περάσετε στο οικονομικό κομμάτι.

Μερικές οδηγίες για τα κράνη

Αναζητήστε τα αυτοκόλλητα με τις πιστοποιήσεις στο κράνος.

Γιατί είναι σημαντική η ετικέτα έγκρισης τύπου (Type-Approval) στα κράνη;

Θα πρέπει να επιλέξετε ένα κράνος που θα πληροί ορισμένα ελάχιστα πρότυπα ασφαλείας. Μερικά από τα τεστ που γίνονται για τις προδιαγραφές και την πιστοποίηση είναι η ασφάλεια που μας παρέχει ένα κράνος σε περίπτωση κρούσης και η ορατότητα του κράνους.

Η ετικέτα στο λουράκι του κράνους πρέπει να μπορεί να αποδείξει νόμιμα ότι το κράνος έχει εγκριθεί. Το πρώτο γράμμα "E"με αριθμό, δηλώνει το ευρωπαϊκό Υπουργείο Μεταφορών που χορήγησε την έγκριση τύπου (E3 = Ιταλία, E1 = Γερμανία, E11 = Ηνωμένο Βασίλειο, κ.λπ.).

Η δεύτερη σειρά αριθμών (π.χ .: 051111) είναι ο ειδικός κωδικός για το κάθε μοντέλο του κράνους και παρέχει τη σύνδεση που χρειάζεται με το πιστοποιητικό έγκρισης τύπου και όλες τις τεκμηριωμένες δοκιμές τεστ ασφαλείας στα κράνη που έχουν γίνει. Εν ολίγοις, είναι ο σύνδεσμος με τα δεδομένα σχεδιασμού κράνους και τεστ ασφάλεια σε κάθε κράνος.

Μετά από αυτόν τον αριθμό, τα ακόλουθα γράμματα που εμφανίζονται είναι:

P = κράνος με προστατευτικό στο πηγούνι

NP = κράνος που δεν προστατεύει το πηγούνι

J = Jet ανοιχτό κράνος

P/J = προστατευτικό κράνος για το πηγούνι + jet κράνος

Τα τελευταία ψηφία είναι μοναδικός αριθμός για κάθε κράνος και παρέχει τις πληροφορίες για την παρτίδα και την ημερομηνία παραγωγής και κατά συνέπεια με τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη διαδικασία παραγωγής του κράνους.

Είναι σωστό να επιλέγετε ένα κράνος με τις σωστές προδιαγραφές εάν δεν έχει ούτε τα ελάχιστα τότε το σωστό είναι να κοιτάξατε για κάποιο άλλο κράνος.

Έγκριση Τύπου Snell

Η έγκριση τύπου Snell που υπάρχουν στα κράνη θα πρέπει να γνωρίζετε τι είναι: είναι ένας οργανισμός που λέγετε Snell Memorial Foundation και ιδρύθηκε το 1957 προς τιμήν του Snell, ενός αγωνιζόμενου οδηγού σπορ αυτοκινήτων που σκοτώθηκε από τραυματισμούς στο κεφάλι που υπέστη όταν φορούσε ένα ελαττωματικό κράνος. Αυτός ο οργανισμός κάνει τα δικά του τεστ και έρευνες στα κράνη ανεξάρτητα από την κάθε κυβέρνηση και εταιρείες που κάνουν τα δικά τους, τα πρότυπά του είναι πάρα πολύ αυστηρά. Μερικοί ειδικοί βέβαια έχουν επικρίνει τη Snell επειδή είναι υπερβολικά αυστηρά τα τεστ τους, οπότε η έλλειψη πιστοποίησης Snell από ένα κράνος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι ασφαλές. Παρόλα αυτά είναι χρήσιμο για όσους είναι νέοι οδηγοί και μπαίνουν στον μαγικό κόσμο της μοτοσικλέτας να κοιτάξουν για το Snell ενώ κάνουν έρευνα αγοράς.


Δοκιμάστε το κράνος πριν το αγοράσετε.

Μπορεί να ακούγετε προφανές αλλά θα πρέπει εάν είσαστε νέοι οδηγοί να το δοκιμάσετε σωστά πριν το αγοράσετε. Μερικές συμβουλές για την δοκιμή του κράνους είναι να γνωρίζετε την περίμετρο του κεφαλιού σας για να ξέρετε σε τι μέγεθος κοντά κυμαίνεστε, όταν το φοράτε να είναι σταθερό αλλά ταυτόχρονα και άνετο, να έχετε καλή ορατότητα δηλαδή καλό οπτικό πεδίο ώστε να μην σας δυσκολεύει στην οδήγηση σας ακόμα και μετά από αρκετές ώρες οδήγησης. Να θυμάστε ότι ένα κράνος που είναι η ιδανική επιλογή για κάποιον άλλο οδηγό, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Σκεφτείτε τι χρήση κάνετε με την μοτοσικλέτα σας;

Full face κράνος; Ανοιχτού τύπου δηλαδή jet ή ανοιγόμενο; Να έχει το κράνος αντι-θαμβωτική ζελατίνα; Το σύστημα εξαερισμού του θα είναι αρκετά ποιοτικό για να σας κρατάει δροσερούς; Όλες αυτές οι απαντήσεις εξαρτώνται από χρήση που κάνετε με την μοτοσυκλέτα σας, τα ταξίδια σας, και σε ποιες ώρες συνήθως τα κάνετε. Εάν η μηχανή σας είναι ένα εργαλείο για εσάς και την επιλέξατε για την καθημερινή σας μετακίνηση στην δουλειά τότε θα πρέπει να σκεφτείτε όλες τις συνθήκες καιρού που θα αντιμετωπίσετε, εάν όμως είναι ένα χόμπι και θα την οδηγάτε μόνο εάν έχει καλό και καθαρό καιρό τότε η επιλογή θα είναι ποιο εύκολη για την σωστή αγορά του κράνους σας. Ένας λόγος που υπάρχουν τόσα πολλά κράνη είναι επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί μοτοσικλετιστές. Δείτε τις δικές σας ανάγκες και θα ξεκαθαρίσουν όλα γρήγορα.

Το κράνος μηχανής έχει 6 διαφορετικούς τύπους μάθε τους.

Θα πρέπει να γνωρίζετε τους έξι διαφορετικούς τύπους στο κράνος για να περιορίσετε τις επιλογές σας πιο γρήγορα, ξέροντας τι κράνος θέλετε και θα εξαρτάτε από το τι θα κάνετε με την μηχανής σας.


Κράνος Full Face κλειστό

Τα κράνη Full face είναι τα ασφαλέστερα από όλα τα υπόλοιπα αλλά είναι λίγο βαριά και ζεστά το καλοκαίρι. Προστατεύουν ολόκληρο το κεφάλι σας, ακόμα και της γνάθου η οποία συχνά αφήνεται εκτεθειμένη από άλλους τύπους κρανών. Σε περίπτωση ατυχήματος και εάν πέσετε στο έδαφος με το πρόσωπο, αυτή η πρόσθετη προστασία θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.


Ανοικτό Jet κράνος

Το ανοιχτό κράνος τύπου jet που είναι και ελαφρύ κράνος, μπορεί να σας προσφέρει άνεση, καλύτερη ορατότητα και δροσιά αλλά αφήνει το πρόσωπό σας ακάλυπτο. Το μειονέκτημα τους είναι ότι χάνετε σε προστασία σε μια πολύ ευάλωτη περιοχή του προσώπου σας.


Ανοιγόμενο Modular κράνος

Το κράνος τύπου modular ή flip-up προσπαθεί να συνδυάσει τα οφέλη των full-face και jet κρανών. Έχουν ένα μηχανισμό που επιτρέπει να ανοίγουν και από full-face να γίνονται jet κράνη. Σας επιτρέπουν να τα φοράτε πολύ εύκολα ακόμα και εάν κάνετε κάποιες δραστηριότητες, έχουν πολύ καλή ευελιξία και είναι ασφαλέστερα από τα jet κράνη όταν το σαγόνι είναι κατεβασμένο. Είναι υποδεέστερο από ένα full face στην ασφάλεια επειδή αποτελείτε από δύο κομμάτια και χάνει την συμπαγή δομή του και γίνεται λιγότερο ασφαλή.

Μισά jet κράνη

Είναι τέτοιο κράνος καλό είναι να το αποφεύγουμε ειδικά για τις μεγάλες μοτοσυκλέτες, καλύπτει πολύ λίγο το κεφάλι και δεν είναι σταθερό. Μπορεί να είναι ένα πολύ ελαφρύ και σχετικά φθηνό κράνος αλλά δεν συνιστάται, εάν σε περίπτωση γίνει η επιλογή για ένα τέτοιο κράνος το λουράκι του θα πρέπει να είναι πολύ σταθερό επάνω σας.


Off-Road motocross κράνος

Τα κράνη εκτός δρόμου μοτοκρός το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι το μακρύ πιγούνι και το γείσο για τον ήλιο. Είναι σχεδιασμένα για extreme οδήγηση στο χώμα και έχουν το μέγιστο εξαερισμό που γίνεται, αλλά δεν είναι ιδανικά για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο λόγο της αεροδυναμικής τους.


Dual Road κράνος

Τα Dual κράνη είναι ένας συνδυασμός των full face με τα off-road κράνη καθιστώντας τα έναν καλό συμβιβασμό για όσους αναβάτες θέλουν και τα δύο κράνη για τους δικούς τους λόγους, αλλά δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν δύο κράνη.


Παιδικό junior κράνος

Εάν για κάποιο λόγο ανεβάζετε τα παιδιά σας στο μηχανάκι (δεν το συνιστούμε) για την μετακίνηση σας να φοράνε πάντα παιδικό κράνος. Υπάρχουν διάφοροι τύποι όπως full-face, ανοιχτά jet και off-road κράνη που είναι ειδικά για τις μικρές ηλικίες με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Θα πρέπει να είναι ελαφρύ κράνος σχεδόν στα 1000gr. Ποτέ να μην φοράτε ένα κανονικό unisex κράνος σε παιδί γιατί δεν θα του είναι ασφαλή και μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα στον αυχένα.

*Μια συμβουλή μας είναι ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε για την μέγιστη ασφάλεια σας είναι να επιλέξετε ένα full-face κράνος!

Πως θα βρείτε το σωστό μέγεθος για το κράνος σας

Το σωστό μέγεθος είναι το Α και το Ω στην επιλογή του κράνους. Εάν το κράνος σας είναι πολύ χαλαρό, τότε θα μπορεί να φύγει από το κεφάλι σας σε περίπτωση ατυχήματος, να σας αποσπάσει την προσοχή ή να παρεμποδίσει την ορατότητα σας καθώς οδηγείτε, από την άλλη πλευρά εάν είναι πάρα πολύ σφιχτό μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο και να σας δημιουργήσει πρόβλημα στο δρόμο. Θέλετε το μέγεθος στο κράνος που θα σας ασκεί την σωστή πίεση στο κεφάλι σας και θα είναι ιδανικό για εσάς. Βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει άνετα αλλά όχι πάρα πολύ σφιχτά. Όταν το δοκιμάσετε την πρώτη φορά και το βγάλατε να κοιτάξετε για κόκκινα σημάδια στο μέτωπο σας, εάν σας έχει δημιουργήσει σημάδια πάει να πει ότι είναι λάθος επιλογή το κράνος που δοκιμάζετε ή λάθος μέγεθος. Να γνωρίζεται ότι στα περισσότερα κράνη ειδικά στις κορυφαίες εταιρείες κατασκευαστών κρανών μπορεί να αλλαχτεί η εσωτερική επένδυση και να μπουν διαφορετικά μεγέθη στα μάγουλα ή στην επάνω επένδυση τους και να το προσαρμόσετε τέλεια επάνω στο κεφάλι σας έτσι θα μπορείτε να είσαστε σίγουροι για την επιλογή του μεγέθους.

Τιμή και κράνος

Όπως με κάθε άλλη αγορά που κάνετε, θα πρέπει να αποφασίσετε το ποσό που είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε. Υπάρχουν κράνη που ξεκινάνε κάτω από 100€ αλλά και κράνη που κοστίζουν και πάνω από 1000€. Εάν θέλετε κάτι φθηνό μια καλή ιδέα είναι να επιλέξετε ένα κράνος απλό, χωρίς πολλά χαρακτηριστικά και μονόχρωμο για να μην ανέβει πολύ η τιμή του. Εάν δεν σας ενδιαφέρει το κόστος τότε ξοδέψτε όσα θέλετε για την επιλογή του επόμενου σας κράνους. Κοιτάξτε προσεκτικά κάθε χαρακτηριστικό που έχει ένα κράνος και αποφασίστε αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε επιπλέον για κάτι που δεν χρειάζεστε.

Αντικατάσταση και συντήρηση

Ένα κράνος δεν διαρκεί για πάντα. Ακόμα και τα καλύτερα και ακριβότερα κράνη της αγοράς κάποια στιγμή θα πρέπει τελικά να αποσυρθούν. Θα πρέπει να αντικαταστείτε το κράνος σας τουλάχιστον μία φορά κάθε πέντε χρόνια και αυτό μόνο εάν έχει την φυσιολογική φθορά από την χρήση που του κάνετε. Φορώντας ένα κακό ταλαιπωρημένο κράνος δεν είναι καλύτερο από το να μην φοράτε τίποτα καθόλου. Γιατί θα μπορούσε να μην κάνει την δουλειά του σωστά, εκεί που θα μπορούσε να το χρειαστούμε περισσότερο. Άρα θα πρέπει να συντηρείτε και να προσέχετε το κράνος σωστά φροντίζοντας να μην το πιέσετε και το σπάσετε σε κάποια λάθος κίνηση, αχρηστεύοντας το πριν την λήξη του και για να μην χρειαστεί σύντομα ξανά να ψάξετε για κράνος.

Τα κράνη που έχουν εμπλακεί σε ατύχημα ή σε ένα ασυνήθιστο και δυνατό χτύπημα πρέπει πάντα να αντικατασταθούν αμέσως. Εάν απλά σας πέσει το κράνος από τα χέρια δεν χρειάζεστε σίγουρα ένα καινούριο, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει υποστεί ζημιά και εξακολουθεί να ταιριάζει σωστά στο κεφάλι σας προτού το φορέσετε και πάλι. Να ελέγχετε το εξωτερικό σημείο του χτυπήματος που είναι και το πιο ευάλωτο στη ζημιά και να δείτε εάν μπαίνει το υλικό προς τα μέσα, πιέζοντας το με το δάχτυλο σας.

Εάν φοράμε ένα μαντίλι ή μπαλακλάβα μηχανής προστατεύουμε την εσωτερική επένδυση του κράνους και παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής της. Εάν κάποια στιγμή βγάλετε το κράνος σας και παρατηρήσετε ότι η επένδυση αφήνει λίγες νιφάδες στα μαλλιά σας από το ύφασμα της θα χρειαστείτε αλλαγή επένδυσης ή κράνος όσο το δυνατόν γρηγορότερα.Με λίγα λόγια

Η επιλογή του σωστού κράνους είναι ζωτικής σημασίας για να είστε ασφαλείς και να διασκεδάζετε την κάθε στιγμή της οδήγησης και σύμφωνα πάντα με τον νόμο.

Όταν ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς για κράνος το πλήθος των επιλογών που έχετε μπορεί να σας φανεί κουραστικό ή τρομακτικό, εάν έχετε όμως όλες αυτές τις πληροφορίες κατά νου, θα σας βοηθήσει να περιορίστε τις επιλογές σας και να επιλέξετε το σωστό κράνος μηχανής που ψάχνεται. Να θυμάστε ότι ένα κράνος είτε φθηνό είτε ακριβό είναι ασφαλές εάν πάντα το φοράμε και δεν το έχουμε σε άλλη θέση εκτός του κεφαλιού μας κατά την οδήγηση. Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε με αυτές τις πληροφορίες και εάν προχωρήσετε σε αγορά κράνους σας ευχόμαστε να είναι πάντα καλοτάξιδο. 


Related products

Shoei Neotec II Black
575,00€546,00€ Ex Tax: 546,00€

Shoei | Neotec II Κράνος  Το νέο Flip-Up κράνος της Shoei Neotec II υπερέχει ξεκάθαρα ανάμεσα σε πολλά άλλα μοντέλα, γιατί προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, ανεξάρτητα με το πού θα σας οδηγήσει το ταξίδι σας και αυτό το προσφέρει με στυλ και ασφάλεια. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν το Shoei Neotec II, όπως η ευκολία του από full-face να πάει σε flip up κράνος, η αεροδυναμική του συμπεριφορά κορυφαίων επιδόσεων, η εσωτερική ζελατίνα ηλίου, η αντι-θαμβωτική μεμβράνη Pinlock® EVO και η υποδοχή για να δεχτεί το σύστημα ενδοεπικοινωνίας της SENA το καθιστούν το κορυφαίο ανοιγόμενο κράνος για τους σημερινούς μοτοσικλετιστές. ΑΣΦΑΛΕΙΑ  Λίγα χαρακτηριστικά ενός κράνους μηχανής είναι τόσο κρίσιμα όσο η πρώτη και η δεύτερη στρώση υλικών, και για αυτό το λόγο το NEOTEC II της Shoei διαθέτει κέλυφος από AIM Multi-Ply Matrix AIM και Multi-Piece EPS υλικών κατασκευής.  Τεχνολογία με πέντε στρώσεις υλικών για κορυφαία ασφάλεια Πολλαπλά στρώματα από fiberglass Shell με σταθερό πάχος κελύφους που εγγυάται τη σωστή ανακατανομή του βάρους Ολοκαίνουριο Micro Ratchet Chinstrap σύστημα κλεισίματος από ανοξείδωτο ατσάλι που προσφέρει γρήγορο και ασφαλές κλείσιμο με άνεση και ευκολία σωστής ρύθμισης. FLIP-UP SYSTEM Το Neotec II προσφέρει την ευκολία και την προσαρμοστικότητα ενός full-face κράνους που μετατρέπεται εύκολα σε ένα open face κρανος. ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Εκτός από το αεροδυναμικό του σχήμα και την ενσωματωμένη αεροτομή του, ο πρωτοποριακός του σχεδιασμός του Neotec II με τα συστήματα Aero Deflector και Vortex Generator μειώνουν τον ανεπιθύμητο θόρυβο και συμβάλλουν στη διαχείριση της ροής του αέρα γύρω από το κράνος σε όλες τις στάσεις οδήγησης. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΖΕΛΑΤΙΝΑ Η εσωτερική ζελατίνα ηλίου στο κράνος Shoei Neotec II παρέχει μεγάλη ευκρίνεια χωρίς καμία παραμόρφωση και διευκολύνει τον αναβάτη σε συνθήκες υψηλής ηλιοφάνειας κατεβάζοντας την με μια γρήγορη κίνηση. ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ Το Neotec II έρχεται εξοπλισμένο με μεγάλους αεραγωγούς πάνω και κάτω στο κέλυφος για υψηλής απόδοσης εξαερισμό και με ευκολία στη χρήση τους φορώντας ακόμα και γάντια μηχανής και μαζί με το άνοιγμα 3 θέσεων για βέλτιστη εισαγωγή και εξαγωγή του αέρα το NEOTEC II είναι κατάλληλο για κάθε περιπέτεια με την μηχανή μας. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Η επένδυση του NEOTEC II της Shoei είναι πλήρως αφαιρούμενη και πλενόμενη που μπορεί να αλλαχτεί και με τα διαθέσιμα ανταλλακτικά σε διάφορα μεγέθη μπορούν να βελτιώσουν την άνεση και την μέγιστη σταθεροποίηση του κράνους κατά τη διάρκεια της οδήγησης σε υψηλές ταχύτητες. Τα νέα μαξιλαράκια "Noise Isolator" της Shoei μειώνουν τους ανεπιθύμητους θορύβους για ένα άνετο και ευχάριστο ταξίδι με την μοτοσυκλέτα μας. Στην συσευασία του περιλαμβάνοντε τα εξής: Μεμβράνη Pinlock Evo Θήκη μεταφοράς για το κράνος Breath Deflector Υποσιάγωνο  ..

Καλάθι
Shoei NXR Dystopia TC5
499,00€439,00€ Ex Tax: 439,00€

Shoei | NXR Κράνος  Η Μοτοσυκλέτα, εσείς και το κράνος σας! Ο Leonardo da Vinci είχε πει κάποτε: "Η απλότητα είναι η μέγιστη σοφία". Η Shoei έχοντας αυτό το γνωμικό στο μυαλό της, κατασκεύασε ένα κράνος που να έχει σαν στόχο μόνο το πάθος μας για την οδήγηση της μοτοσικλέτας, ένα κράνος για τον αναβάτη που απαιτεί εκπληκτική απόδοση από ένα κράνος μηχανής σε απίστευτη τιμή. Για αυτό τον λόγο το κράνος της Shoei NXR έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εξαιρετικά ασφαλές αλλά και να διαθέτει μία εξαιρετική αεροδυναμική και εξαερισμό ταυτόχρονα. Η ροή του αέρα είναι εξαιρετική και διαπερνά το κράνος όταν οι αεραγωγοί του είναι ανοικτοί και έχει σχεδιαστεί και δοκιμαστεί στην αεροδυναμική σήραγγα της Shoei και με το ενσωματωμένο σπόιλερ μας δίνει την σταθερότητα που θέλουμε στις υψηλές ταχύτητες. Στην συσκευασία του περιλαμβάνεται η αντι-θαμβωτική μεμβράνη της Pinlock Anti-Fog Visor, η οποία μας χαρίζει άψογη ορατότητα σε οποιοδήποτε καιρό, υποσιάγωνο και Breath Deflector. Έτσι το μόνο που χρειάζεστε για να απολαύσετε την μαγική εμπειρία της οδήγησης είστε εσείς, η μοτοσυκλέτα σας και το NXR κράνος σας. Ασφάλεια Υλικό κατασκευής Shell AIM: (AIM+ πολλαπλές στρώσεις fiberglass και οργανικών ινών) Organic fibre και multi-composite fibre σε πολλές στρώσεις για ένα κέλυφος απίστευτα απορροφητικό στην κρούση σε συνδυασμό με βέλτιστη ακαμψία. EPS Liner System: Εσωτερικά EPS σε πολλαπλές πυκνότητες με διαφορετικά επίπεδα απορρόφησης κραδασμών E.Q.R.S. σύστημα ασφαλείας: E.Q.R.S. (Emergency Quick Release System) για εύκολη αφαίρεση του κράνους σε περίπτωση ατυχήματος Double D-Ring Κούμπωμα με διπλό δαχτυλίδι τύπου D 4 Κελύφη 4 μεγέθη κελύφους για τέλεια εφαρμογή: 1) XXS-S, 2) Μ, 3) L, 4) XL-XXL Εσωτερική Επένδυση: 3D-Centerpad εσωτερική επένδυση για ευχάριστη άνεση, ειδικά μαξιλαράκια στα αυτιά για τη μείωση του θορύβου Πολλαπλός εξαερισμός και εξαγωγή 4 εισόδους αέρα, για να διασφαλιστεί η παροχή φρέσκου αέρα μέσα στο κράνος και 6 εξόδους προς τα πίσω για την αφαίρεση του ζεστού αέρα Ενσωματωμένη αεροτομή: Για βελτιστοποιημένη αεροδυναμική απόδοση Αξεσουάρ που περιλαμβάνονται Breath Deflector Υποσιάγωνο Shoei θήκη μεταφοράς κράνους Μεμβράνη Pinlock Βάρος 1300gr +/- 50gr 5 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας ..

Καλάθι