- Τα προϊόντα της Dainese, AGV και Quadlock βρίσκονται στο κατάστημα μας στην Ν. Φιλαδέλφεια -
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 2589348 - 210 5310350 - Viber +306977647829
 

Συχνές ερωτήσεις

1. Πώς μπορώ να καθαρίζω τα δερμάτινα μπουφάν μου Dainese;

Είναι ζωτικής σημασίας να μην αφήνετε τη βρομιά να συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου στα δερμάτινα μπουφάν. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν διαλύτες για να τα καθαρίσετε. Να χρησιμοποιείτε το κιτ "Προστατευτικό & Καθαριστικό" της Dainese που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα μας. Αυτό το κιτ περιέχει δύο προϊόντα: το πρώτο είναι για τον καθαρισμό του δέρματος, ενώ το δεύτερο το θρέφει για να το κρατήσει μαλακό και εύκαμπτο. Εάν δεν διαθέτετε το κιτ της Dainese, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε σφουγγάρι ή καθαρό πανί με κρύο νερό, με λίγο ουδέτερο σαπούνι ως απορρυπαντικό. Αφού καθαρίσετε το δερμάτινο σας μπουφάν, αφήστε το να στεγνώσει μακριά από οποιαδήποτε πηγή θερμότητας (π.χ. τον ήλιο, το καλοριφέρ κτλ) σε μια κρεμάστρα ρούχων. Η επένδυση πρέπει να πλένεται πάντα ξεχωριστά σε νερό στους 40 ° C max. Η Dainese συνιστά για τον καθαρισμό να χρησιμοποιείτε ουδέτερο σαπούνι και όχι σκόνη απορρυπαντικού που μπορεί να είναι λειαντική.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μας καλέσετε και να σας βοηθήσουμε περισσότερο.


2. Πώς πρέπει να καθαρίζω το κράνος μου;

Το μόνο που θα πρέπει  να κάνετε για να έχετε το κράνος σας καθαρό είναι μερικοί απλοί κανόνες. Πρώτα απ 'όλα δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε το κράνος σας να συγκεντρώνει βρωμιά για πολύ καιρό. Μην ξεχνάτε ότι το κράνος σας είναι και αυτό ένα ρούχο όπως όλα τα υπόλοιπα. Απλά θα χρειαστείτε ένα σφουγγάρι ή ένα πανάκι με λίγο ζεστό νερό και ένα ουδέτερο σαπούνι και να το τρίψετε εσωτερικά και μετά να το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αφού τελειώσετε, γυρίστε το κράνος σας ανάποδα, ώστε να μπορεί να αποστραγγιστεί το περίσσευμα νερού από τους αεραγωγούς και να το αφήσετε να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου και πολύ μακριά από πηγές θερμότητας (ήλιο, καλοριφέρ κλπ.). Το Xmoto συνιστά τη χρήση ουδέτερου σαπουνιού σε αντίθεση με σκόνες σαπουνιού ή προϊόντα καθαρισμού οπτοκών, καθώς τέτοια προϊόντα  περιέχουν συχνά οινόπνευμα ή και διαλύτες που μπορούν να λειανθούν και να καταστρέψουν το κράνος.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μας καλέσετε και να σας βοηθήσουμε περισσότερο.


3. Πως πλένω τα μπουφάν με αδιάβροχες μεμβράνες όπως GORE-TEX® μεμβράνη και D-Dry®;

Όπως και με το δέρμα, είναι σημαντικό να μην αφήνουμε τη βρωμιά να συσσωρευτεί πάνω στα αδιάβροχα μπουφάν μηχανή  μας και να γίνει πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί μετά η βρομιά. Τα υφασμάτινα ρούχα μηχανής με αδιάβροχες και αναπνέων μεμβράνες όπως η D-Dry® ή η GORE TEX® μεμβράνη που χρησιμοποιεί η Dainese θα πρέπει να πλένονται σε ζεστό νερό (με μέγιστο 30 ° C) με ουδέτερο σαπούνι αντί για απορρυπαντικά που περιέχουν διαλύτες. Όταν πλένετε τα μπουφάν σας σιγουρευτείτε ότι επεξεργάζεστε τα εξωτερικά ύφασματα πολύ απαλά, η υπερβολική τριβή μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις ίνες. Για να κάνετε καλύτερο πλύσιμο θα πρέπει να αφαιρείτε τα προστατευτικά από τα μπουφάν. Επιπλέον, είναι σημαντικό να στεγνώνετε την ένδυση σας σε ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο φως και τις εστίες θερμότητας. Σε μπουφάν από διάφορα υλικά κατασκευής θα πρέπει πάντα και μόνο να ακολουθείτε τις οδηγίες που υπάρχουν στην ετικέτα τους: οι τρόποι πλυσίματος  που μας αναφέρει η ετικέτα πρέπει να τηρούνται αυστηρά. Όλα τα τεχνικά υφάσματα, συμπεριλαμβανομένων και των ελαστικών υλικών, θα πρέπει να πλένονται με  ουδέτερα απορρυπαντικά. Τα λάθος απορρυπαντικά μπορούν να αποδυναμώσουν σημαντικά τις αδιάβροχες ιδιότητες του μπουφάν  και ακόμη και να βλάψουν και τις μεμβράνες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μας καλέσετε και να σας βοηθήσουμε περισσότερο.


4. Πώς να πλένω τα γάντια μηχανής Dainese μου;

Τα δερμάτινα γάντια δεν πλένονται, καλύτερα είναι να αποφεύγουμε την συσσώρευση βρωμιάς και με την πάροδο του χρόνου να χρησιμοποιούμε το κιτ καθαρισμού και προστασίας της Dainese για τα δέρματα για να τα συντηρούμε μαλακά και καθαρά. Γάντια μηχανής από ύφασμα με μεμβράνες GORE-TEX® ή D-Dry® ωστόσο, αν χρειαστεί καθαρισμός, η Dainese συνιστά να τα πλένετε απαλά με ζεστό νερό (to μέγιστο 40 ° C) με ουδέτερο σαπούνι. Στη συνέχεια, να  τα στεγνώστε σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος, μακριά από το άμεσο φως και τις εστίες θερμότητας, φροντίζοντας να τα κρεμάσετε από τον καρπό με τα δάχτυλα να δείχνουν προς τα κάτω. Θα πρέπει πάντα, επειδή υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα σε γάντια μηχανής να τα πλένουμε σύμφωνα με τις ενδείξεις της ετικέτας του κάθε προϊόν.  Όλα τα τεχνικά υφάσματα, συμπεριλαμβανομένων και των ελαστικών υλικών, θα πρέπει να πλένονται με ουδέτερα απορρυπαντικά. Τα λάθος απορρυπαντικά μπορούν να αποδυναμώσουν σημαντικά τις αδιάβροχες ιδιότητες σε ένα γάντι μηχανής.


5. Πώς πρέπει να καθαρίζω τις μπότες μηχανής μου;

Για να καθαρίσετε τις μπότες μηχανής σας ακολουθήστε μερικούς απλούς κανόνες:

1) Μην τρίβετε τις μπότες με βούρτσα ή λειαντικά υλικά και κρέμες.

2) Για να αφαιρέσετε την εξωτερική βρωμιά, απλώς σκουπίστε τα με ένα μαλακό, υγρό πανί, τρίψτε απαλά στην επιφάνεια.

3) Στεγνώστε τις μπότες μηχανής σας μακριά από την άμεση θερμότητα και το φως, σε καλά αεριζόμενο χώρο.

4) Όταν στεγνώσουν τις μπότες σας ή μετά από μια τυχαία υγρασία από βροχή, το δέρμα μπορεί να είναι ξηρό ή άκαμπτο. Για να αποκαταστήσετε τα αρχικά χαρακτηριστικά της, χρησιμοποιήστε το "Dainese Leather Care KIT Care Kit" για προστασία και καθαρισμό, το οποίο μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα μας. Το κιτ έχει δύο προϊόντα: το πρώτο έχει ένα μπουκαλάκι υγρό για καθαρισμό του δέρματος και το δεύτερο διατηρεί το δέρμα στις μπότες και τα παπούτσια μηχανής  απαλά και μαλακά.

Θα πρέπει πάντα, επειδή υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα σε μπότες μηχανής να τα πλένουμε σύμφωνα με τις ενδείξεις της ετικέτας του κάθε προϊόν.


6. Πώς μπορώ να καθαρίσω ένα vintage δερμάτινο μπουφάν μηχανής;

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες στην ετικέτα του μπουφάν που έχετε. Τα μπουφάν με επεξεργασία Vintage έχουν κατασκευαστεί από ένα ιδιαίτερα επιλεγμένο δέρμα. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τη δημιουργία βρωμιάς με την πάροδο του χρόνου. Για την απομάκρυνση της βρωμιάς χρησιμοποιήστε το ειδικό κιτ καθαρισμού και προστασίας της Dainese για Vintage δερμάτινα μπουφάν μηχανής που παρέχεται για αυτή τη σειρά προϊόντων (ακολουθήστε προσεκτικά τη οδηγίες χρήσης με ένα μαλακό πανί και τρίψτε απαλά την επιφάνεια με ευαίσθητες κυκλικές κινήσεις, χωρίς ποτέ να συγκεντρωθείτε υπερβολικά πάνω στο σημάδι). Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, καλέστε μας για να σας βοηθήσουμε περισσότερο.


7. Μπορώ να παραγγείλω να ράψω ειδικά στα μέτρα μου δερμάτινα Dainese;

Πολλά μοντέλα μπουφάν, παντελόνια ή στολές από τον κατάλογο της Dainese μπορούν να γίνουν παραγγελία ειδικά στα μέτρα μας και να προσαρμοστούν σε εσάς από άποψη σχεδιασμού και άνεσης. Όσον αφορά την αισθητική τους σχεδίαση, μπορείτε να επιλέξετε συνδυασμούς χρωμάτων και ειδικά logo μόνο για εσάς.

Όσον αφορά την άνεση, η Dainese προσφέρει τώρα μια υπηρεσία made to measure ανάλογα με το μέγεθος σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε δερμάτινα ρούχα μηχανής, όπως ακριβώς και ο κάθε αναβάτης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motogp

Η υπηρεσία αυτή μπορούμε να σας την παρέχουμε εμείς στα καταστήματα μας Xmoto μετά από συνεννόηση, όπου θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες μετρήσεις για να φτιάξετε τα δερμάτινα μηχανής που θέλετε σαν να σας είναι γάντι. Επίσης εάν δεν μπορείτε να μας επισκεφτείτε μπορούμε να σας στείλουμε τον ειδικό οδηγό που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να μας στείλετε τα μέτρα σας, για να γίνει η παραγγελία.

Οι μετρήσεις που χρειάζονται είναι: στο λαιμό, στο στήθος, στους  δικέφαλους, στους καρπούς, στη μέση, στους γοφούς, στους μηρούς, στα γόνατα και στους αστραγάλους ανάλογα με το προϊόν που θέλετε.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μας καλέσετε και να σας βοηθήσουμε περισσότερο.


8. Γιατί είναι σημαντική η ετικέτα έγκρισης τύπου (Type-Approval) στα κράνη;

Η ετικέτα στο λουράκι του κράνους πρέπει να μπορεί να αποδείξει νόμιμα ότι το κράνος έχει εγκριθεί. Το πρώτο γράμμα "E"με αριθμό, δηλώνει το ευρωπαϊκό Υπουργείο Μεταφορών που χορήγησε την έγκριση τύπου (E3 = Ιταλία, E1 = Γερμανία, E11 = Ηνωμένο Βασίλειο, κ.λπ.).

Η δεύτερη σειρά αριθμών (π.χ .: 051111) είναι ο ειδικός κωδικός για το κάθε μοντέλο του κράνους και παρέχει τη σύνδεση που χρειάζεται με το πιστοποιητικό έγκρισης τύπου και όλες τις τεκμηριωμένες δοκιμές τεστ ασφαλείας στα κράνη που έχουν γίνει. Εν ολίγοις, είναι ο σύνδεσμος με τα δεδομένα σχεδιασμού κράνους και τεστ ασφάλεια σε κάθε κράνος.

Μετά από αυτόν τον αριθμό, τα ακόλουθα γράμματα που εμφανίζονται είναι:

P = κράνος με προστατευτικό στο πηγούνι

NP = κράνος που δεν προστατεύει το πηγούνι

J = Jet ανοιχτό κράνος

P/J = προστατευτικό κράνος για το πηγούνι + jet κράνος

Τα τελευταία ψηφία είναι μοναδικός αριθμός για κάθε κράνος και παρέχει τις πληροφορίες για την παρτίδα και την ημερομηνία παραγωγής και κατά συνέπεια με τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη διαδικασία παραγωγής του κράνους.


9. Πώς να καθαρίζετε και να λιπαίνετε την αλυσίδας της μηχανής σας.

 Η αποτελεσματική λίπανση και η συντήρηση της αλυσίδας της μηχανής σας μπορεί να είναι μία δύσκολη εργασία μερικές φορές εάν δεν γνωρίζουμε τον σωστό τρόπο. Κρατώντας όμως την αλυσίδα σας καθαρή και με την σωστή λίπανση, δημιουργείτε μία μοτοσυκλέτα με καλύτερη απόδοση, πιο αποτελεσματική και παρατείνετε τη διάρκεια της και των γραναζιών της.

Ο οδηγός μας παρακάτω σας δείχνει τον τρόπο καθαρισμού και λίπανσης της αλυσίδας σας. 


Πρώτα μερικές συμβουλές:

Χρησιμοποιήστε μια βάση ή ένα stand για να σηκώσετε την μηχανή σας. Κάνει τον καθαρισμό της αλυσίδας μία πολύ πιο εύκολη εργασία όταν περιστρέφετε εύκολα ο πίσω τροχός. 

Μην χρησιμοποιείτε βενζίνη αντί για λιπαντικά ή καθαριστικά, γιατί βλάπτει την αλυσίδα της μοτοσυκλέτας μας. 

Μπορείτε επίσης να τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτόνι ή νάιλον στο έδαφος καθώς καθαρίζετε για να μην αφήσετε λεκέδες και ένα τελευταίο να προσέχετε να μην ρίχνετε λιπαντικό ή καθαριστικό στα ελαστικά σας, ειδικά αν είναι καινούργια.

Εάν μπορείτε αφαιρέστε το προστατευτικό της αλυσίδας για εύκολη πρόσβαση στην αλυσίδα της μοτοσικλέτας σας.

Να προσέχετε πάντα πολύ, όταν γυρνάτε τον πίσω τροχό και καθαρίζετε κοντά στον πίσω γρανάζι. Μην πιάσετε ποτέ το δάχτυλό σας εκεί κατά λάθος. Πονάει. Για αυτό προσοχή. 

Ο καλύτερος χρόνος για να καθαρίσετε την αλυσίδα σας είναι μετά από μια βόλτα με την μηχανή σας, όταν είναι ακόμα ζεστή.

Οδηγίες καθαρισμού και συντήρησης αλυσίδας

Καθαρισμός και Συντήρηση Αλυσίδας Μοτοσυκλέτας

Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο καθαριστικό αλυσίδας ή λιπαντικό. 

Ψεκάστε παντού, και στις δύο πλευρές της αλυσίδας, πάνω και κάτω και αφήστε το για περίπου 5-10 λεπτά ακόμα.

Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα αλυσίδας, μια οδοντόβουρτσα ή κάτι παρόμοιο για να βγάλετε την παχύρρευστη βρωμιά που έχει μαζέψει η αλυσίδα.

Χρησιμοποιώντας ένα πανί, σκουπίστε τα κομμάτια που έχουν μείνει. 

Η αλυσίδα της μοτοσυκλέτας σας θα πρέπει να φαίνεται ωραία και λαμπερή. Αφήστε την άλλα 5 με 10 λεπτά για να στεγνώσει η αλυσίδα.

Έπειτα ψεκάστε το λιπαντικό αλυσίδας μηχανής και βεβαιωθείτε ότι την έχετε λιπάνει και στις δύο πλευρές της, έξω και μέσα. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε τα κορυφαία λιπαντικά της Muc-Off.


Μερικές συχνές ερωτήσεις.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω την αλυσίδα της μοτοσυκλέτας μου;

Όταν είναι βρώμικη πάντα! Κάθε φορά που πλένουμε την μηχανή μας.

Πόσο συχνά πρέπει να λιπαίνω την αλυσίδα της μοτοσικλέτας μου;

Εξαρτάται από το πόσο συχνά οδηγείτε και υπό ποιες συνθήκες, ωστόσο κάθε 400-500 χιλιόμετρα είναι μία σωστή συντήρηση.

Να θυμάστε πάντα ότι με την σωστή φροντίδα της αλυσίδας μοτοσυκλέτας σας επιτυγχάνετε τα εξής:

Βελτιώνετε την καλύτερη απόδοση της μηχανής σας

Επιμηκύνετε τη διάρκεια της ζωής της αλυσίδας και των γραναζιών


10. Πώς να καθαρίζετε και να συντηρείτε την ζελατίνα της μηχανής σας;


Ζελατίνες Givi Ermax 

Οι ζελατίνες, τα σπόιλερ και οι ανεμοθώρακες της μοτοσικλέτας ή των σκούτερ είναι κατασκευασμένες από ένα πλαστικό πολυανθρακικό υλικό και πρέπει να ακολουθούνται μερικές ειδικές τεχνικές που πρέπει να γίνουν κατά τον καθαρισμό τους. Το υλικό που είναι κατασκευασμένες οι ζελατίνες είναι αρκετά ισχυρό για να μπορεί να σας προστατεύει σωστά, ενώ οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας σε διάφορες συνθήκες. Ωστόσο, μια γρατσουνιά ή ένα χτύπημα επάνω στην ζελατίνα μπορεί να αποδυναμώσει την ακεραιότητα της αρκετά.


Χρησιμοποιείτε μόνο μαλακό πανί

Μερικές φορές υπάρχει η τάση να αρπάξουμε ένα κομμάτι χαρτιού και να βγάλουμε το κεφάλι μας έξω, για να καθαρίσουμε γρήγορα την ζελατίνα της μηχανής μας. Το μοναδικό υλικό που πρέπει να χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό της ζελατίνας της μοτοσικλέτας σας θα πρέπει να είναι ένα καθαρό βαμβακερό ύφασμα. Αυτό το βαμβακερό ύφασμα μπορεί να είναι ένα προϊόν από τα διάφορα αξεσουάρ που κυκλοφορούν για τον καθαρισμό της μοτοσυκλέτας της ή να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό βαμβακερό μπλουζάκι κάνοντας το κουρέλι.


Χρησιμοποιήστε πολύ νερό

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς μίας ζελατίνας είναι τα μικρά σωματίδια σκόνης και βρωμιάς. Αν τρίψετε λάθος και με δύναμη στην επιφάνεια της, μπορεί να σχηματιστούν γρατζουνιές. Αυτές οι γρατζουνιές μπορούν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο πρόβλημα στο μέλλον, καθώς μπορούν να συνεχίσουν να μεγαλώνουν σε μεγαλύτερες ρωγμές που θα θρυμματίσουν την ζελατίνα. Με την χρήση του νερού θα ξεπλυθεί η σκόνη.


Χρησιμοποιήστε ειδικά καθαριστικά

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην ζελατίνα σας είναι να την καθαρίσετε με σκληρά σφουγγάρια ή άλλα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλη ή αμμωνία. Θα επηρεάσουν το πλαστικό υλικό και θα προκαλέσουν μικρά κομμάτια θαμπώματος. Χρησιμοποιήστε μόνο τα ειδικά καθαριστικά για παρμπρίζ μοτοσικλετών.


Η σωστή κίνηση τριψίματος

Ένα άλλο συνήθεις πρόβλημα που γίνεται κατά το πλύσιμο του παρμπρίζ της μοτοσικλέτας μας, είναι ότι έχουμε την τάση να τρίβουμε την επιφάνεια με κυκλική κίνηση. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το παρμπρίζ σας είναι με μια κίνηση να καθαρίζετε από την μία πλευρά στην άλλη. Ξεκινήστε τον καθαρισμό σας από την κορυφή και προς τα κάτω για να φύγουν από την επιφάνεια η βρωμιά και το νερό.


Μην πλένετε την ζελατίνα στο άμεσο φως του ήλιου.

Θα ήταν καλύτερα να πλένετε το παρμπρίζ της μηχανής μας ή του σκούτερ μας σε ένα σκιερό μέρος. Ο ήλιος χτυπάει πάνω στο πολυανθρακικό πλαστικό και μπορεί να αλλοιώσει την επιφανείας της, γιατί μπορεί να ψήσει κάποιο καθαριστικό που έχουμε βάλει στην επιφάνεια της. Πολλά από τα προβλήματα του θαμπώματος της ζελατίνας οφείλονται στο πλύσιμο στο άμεσο ηλιακό φως.