- Το Xmoto Περιστερίου μεταφέρθηκε σε ΝΕΟ κατάστημα στην Λ. Θηβών 135 Περιστέρι -
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 2589348 - 210 5310350
 
Η Ιστορία της Dainese
28 May

Η Ιστορία της Dainese

Posted By: John Times Read: 2011 Comments: 0

Η ιστορία της Dainese είναι αφοσιωμένη στην ασφάλεια του μοτοσικλετιστή όπου πιέζει συνεχώς το σώμα και το μυαλό του για να ξεπεράσει τα προηγούμενα επιτεύγματά του στην πίστα και το σλόγκαν της είναι Inspired by Humans δηλαδή (Εμπνευσμένη από τον Άνθρωπο) να την καλύπτει περισσότερο από όλα τα άλλα. Τα προστατευτικά προϊόντα που κατασκευάζει η Dainese (μπουφάν μηχανής, μπότες, γάντια, δερμάτινες φόρμες κ.α.) καλύπτουν τον χώρο της μοτοσυκλέτας, το αλπικό σκι, την ποδηλασία και την ιππασία.

 Από τα πιο πρόσφατα επιτεύγματά της Dainese στον χώρο της καινοτομίας, είναι η σχεδίαση και κατασκευή σε αγωνιστικές δερμάτινες φόρμες και μπουφάν μηχανής με αερόσακους D-Air που δεν απαιτούν αισθητήρες τοποθετημένους στην μοτοσυκλέτα αλλά δουλεύουν ανεξάρτητα και διαβάζουν τις διάφορες μετρήσεις αυτόνομα, στο υγρό στοιχείο η Dainese σχεδίασε και κατασκεύασε την πρώτη αγωνιστική στολή για ιστιοπλοϊκούς αγώνες που συνδυάζει την επίπλευση, την προστασία και την επικοινωνία της ομάδας για τις καλύτερες συνθήκες πρωταθλητισμού όπως επίσης σχεδίασε και στολή προσομοίωσης βαρύτητας για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

 Όλες οι καινοτομίες και η έρευνα της Dainese έχει αναπτυχθεί σε στενή συνεργασία με τους πρωτοπόρους αθλητές της και είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τα μοναδικά επιτεύγματά τους. Ή - να το θέσουμε με άλλο τρόπο - Inspired by Humans (Εμπνευσμένη από τον Άνθρωπο) με λίγα λόγια.

 Κάποιοι από αυτούς τους αθλητές είναι οι θρυλικοί οδηγοί και νικητές του παγκόσμιου πρωταθλήματος Moto GP, Valentino Rossi και Giacomo Agostini, οι πρωταθλητές του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Emirates Team της Νέας Ζηλανδίας, οι αστροναύτες Andreas Mogensen και Thomas Pesquet και πολλοί άλλοι αναβάτες από τον μαγικό χώρο των δύο τροχών και αθλητές παγκοσμίως!

Μία από τις αξίες της Dainese είναι το θάρρος

Το θάρρος να τολμήσει. Να μην εγκαταλείψει ποτέ εκεί που οι άλλοι ισχυρίζονται ότι αυτό είναι αδύνατο. Για τη σχεδίαση και την δημιουργία προστατευτικών ρούχων για extreme sports που να είναι ελαφρύτερα και ισχυρότερα. Την ανάπτυξη συστήματος αερόσακου για μοτοσικλετιστές που επιτρέπει την πλήρη ελευθερία των κινήσεων, προσφέροντας παράλληλα αδιανόητα επίπεδα ασφάλειας. Μία διαστημική στολή που αναδημιουργεί το φορτίο της βαρύτητας στο σώμα του αστροναύτη ανεξάρτητα από την ευθυγράμμιση ενός αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS και το επιτυγχάνει χωρίς να είναι ογκώδες η στολή ή να περιορίζει την κίνηση, για αυτό και ονομάζετε SkinSuit για κάποιο λόγο.

Η Dainese εμπνευσμένη από τους ανθρώπους, προσπαθεί και δημιουργεί λύσεις που βοηθούν τους τολμηρούς να βαδίζουν προς την κορυφή και τα όνειρα τους, με άνεση και ασφάλεια σε πρώτο λόγο.


Η αξιοπιστία της Dainese

Ο Dainese ήταν πάντα εμπνευσμένη από το πάθος που έχουν οι λάτρεις των extreme σπορ. Είναι υπερήφανη για τη φήμη και την αξιοπιστία της που έχει δημιουργήσει μέσα από την καινοτομία της, το σχεδιασμό και τα υλικά κατασκευής. Όποιο και αν είναι το άθλημά σας, να γνωρίζετε ότι τα πρότυπα της Dainese ανταποκρίνονται στις φιλοδοξίες σας.

Η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

Η Dainese εστιάζει συνέχεια σε τρεις παράγοντες όπου είναι η αδιάκοπη βελτίωση της ασφάλειας, των επιδόσεων και της άνεσης των μοτοσικλετιστών. Γιατί εκτός από τη συγκίνηση της νίκης και της αδρεναλίνης είναι και η χαρά της ζωής. Αυξάνοντας έτσι τα πρότυπα ασφάλειας μέσα από την δικές της καινοτομίες και ταυτόχρονα σώζοντας ζωές. Έτσι η Dainese οδηγεί την ασφάλεια σε νέες αποδόσεις και οι υπόλοιποι απλώς ακολουθούν.

Το ιταλικό στυλ

Στην Dainese οι εργαζόμενοι είναι επιστήμονες και μηχανικοί. Αλλά είναι και Ιταλοί, έτσι δεν διαχωρίζουν την καινοτομία από το ύφος και την σχεδίαση ή την διασκέδαση. 

Η δημιουργία μέσα από το πάθος για την μηχανή

Η Dainese ιδρύθηκε το 1972 από τον Lino Dainese, έναν 24χρονο Ιταλό ενθουσιώδη μοτοσικλετιστή που μέσα από την απεριόριστη περιέργεια του, την συνεχή επιθυμία να πειραματιστεί και το έντονο πάθος για τη σύγχρονη τέχνη και το design διμιουργήθηκε η Dainese.

Από τις πρώτες μέρες της ίδρυσης της η αποστολή της Dainese ήταν πάντα να προωθεί και να προάγει την εργονομία, τις επιδόσεις και πάνω απ 'όλα την ασφάλεια στα extreme sports.

Το όραμα του Lino Dainese ήταν να συνδυάσει την τεχνική και την εμπορεία δύο περιοχών από την ιταλική επαρχία της Βενετίας – την Arzignano με τη μοναδική παράδοσή της στην επεξεργασία του δέρματος και τη Marostica / Molvena με την τεχνογνωσία της στον χώρο της ένδυσης. Το αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε στο εκθεσιακό κέντρο του Μιλάνου το 1974, έφερε ένα εκθαμβωτικό νέο χρώμα και νέους ορίζοντες στον μαγικό κόσμο της μοτοσυκλέτας, σε έναν κόσμο που κυριαρχούσε το μαύρο, αυξάνοντας την ορατότητα των οδηγών και ως εκ τούτου αύξησε και την ασφάλεια τους.

Σχεδίαση για τους πρωταθλητές

Η πρώτη αγωνιστική φόρμα της Dainese σχεδιάστηκε προσωπικά από τον Lino Dainese το 1975 για τον θρυλικό οδηγό Giacomo Agostini, ο οποίος κέρδισε 15 φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας. Η δερμάτινη στολή προκάλεσε την επανάσταση στην σχεδίαση και την ασφάλεια διαθέτοντας ριζοσπαστικές νέες ιδέες, συμπεριλαμβανομένης της νέας βελτιωμένης εργονομίας, του παχύτερου δέρματος και των χαρακτηριστικών γραφικών της. 

 Συνεχίστηκαν αδιάλειπτες καινοτομίες και δημιουργίες από την Dainese και έτσι όχι μόνο αύξησε την ασφάλεια αλλά και αύξησε και την απόδοση του αναβάτη. Αυτός είναι και ό λόγος όπου τα προϊόντα της Dainese προτιμούνται από τόσους πολλούς.

 Το επόμενο ορόσημο ήταν το προστατευτικό στην πλάτη, που πρώτα φορέθηκε στην πίστα από τον Barry Sheene το 1978. Ακολούθησε ο προστατευτικός ολισθητήρας στο γόνατο (η ξύστρα) σχεδιασμένη για τον Αμερικανό πρωταθλητή Kenny Roberts το 1980. Μετά ακολούθησαν τα σύνθετα προστατευτικά στα μπουφάν και παντελόνια μηχανής (1990), τα γάντια με carbon και ένθετα από Kevlar (1995), οι μπότες με υλικά για προστασία από carbon και Kevlar και στη συνέχεια οι μπότες που φοριούνται κάτω από την φόρμα in και όχι out (1988) ακόμα έτσι προτιμάει να οδηγάει ο Valentino Rossi μέχρι σήμερα.

Η πιο σύγχρονη καινοτομία της Dainese μέχρι σήμερα είναι το σύστημα αερόσακων D-Air®, που η ιδέα σχεδιάστηκε σε μια χαρτοπετσέτα το 1995 από τον Lino Dainese. Μετά από εντατική έρευνα και ανάπτυξη έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στην έκθεση Intermot του Μονάχου το 2000. Σήμερα έχει γίνει ένα εμπορικό σήμα της Dainese. Βάζοντας την ασφάλεια του οδηγού στα υψηλότερα επίπεδα.

Η δέσμευση της Dainese όσον αφορά την απόδοση και την ασφάλεια έχει αναπόφευκτα επεκταθεί πέρα από τα ρούχα μοτοσικλετιστών.

Το 2007, η Dainese κατάφερε να επιτύχει το όνειρο του Lino όπου ήταν να παρέχει προστασία στους οδηγούς από το κεφάλι μέχρι τα νύχια, όταν απέκτησε την παγκοσμίου φήμης Ιταλική εταιρεία κατασκευαστή κρανών AGV.

Ο Όμιλος Dainese επωφελήθηκε από σημαντικές επενδύσεις το 2015 όταν η Investcorp, ένας κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής και διαχειριστής εναλλακτικών προϊόντων και επενδύσεων απέκτησε σε ποσοστό συμμετοχής το 80% για να υποστηρίξει τη συνεχιζόμενη διεθνή επέκταση και την καινοτομία στα προϊόντα μας.

Το 2017, το 45ετές ταξίδι της Dainese συνεχίζεται, αγωνιζόμενη αδιάκοπα για νέες επιδόσεις και προόδους στην ασφάλεια της μοτοσυκλέτας.

Related products

Dainese Carve Master 2 Gore-Tex Jacket Black/Frost/Grey-Red
529,95€479,00€ Ex Tax: 479,00€

Dainese | Carve Master 2 Gore-Tex Jacket Το Dainese Carve Master 2 Jacket σας δίνει τον πλήρη έλεγχο της μοτοσυκλέτας στην οδήγηση, ανεξάρτητα από τον καιρό. Με μεμβράνη GORE-TEX® που αναπνέει και είναι 100% αδιάβροχη, πολλαπλές οπές αερισμού και μια νέα, αναβαθμισμένη αποσπώμενη θερμική επένδυση και θερμικό κολάρο. Τα ένθετα υφάσματα 3D Stone σε όλα τα κρίσιμα σημεία παρέχουν κορυφαία αντοχή στην τριβή, ενώ το ύφασμα Mugello συνδυάζει εξαιρετική άνεση και απεριόριστη ευελιξία κατά την οδήγηση. Έτσι με το Dainese Carve Master 2 jacket  μπορείτε να ακολουθήσετε τα ένστικτά σας απρόσκοπτα όταν σας καλεί ο ανοικτός δρόμος. 3D-Stone ύφασμα 3D-Stone υφασμάτινα ένθετα στους αγκώνες Mugello ύφασμα PU άκαμπτες πλάκες στους ώμους καλυμμένες με υψηλής ανθεκτικότητας 3D-Stone ύφασμα στους ώμους Αφαιρούμενα προστατευτικά που πιστοποιούνται σύμφωνα με το πρότυπο EN 1621.1 στους αγκώνες και στους ώμους Σύστημα στερέωσης παντελονιών με μπουφάν με φερμουάρ Ρύθμιση στα μανίκια, στην μέση και στους καρπούς Αεραγωγοί στο στήθος, στην πλάτη και στα μανίκια Αναπνέων αδιάβροχη μεμβράνη Gore-Tex® Εξωτερικό ύφασμα με αδιάβροχη επεξεργασία Εμπρόσθιος σφιγκτήρας τύπου Idraflap Αφαιρούμενο θερμικό κολάρο Αφαιρούμενη θερμική επένδυση 1 τσέπη στην πλάτη 1 τσέπη στην θερμική επένδυση 2 εσωτερικές τσέπες 2 αδιάβροχες μπροστινές εξωτερικές τσέπες 4 εξωτερικές τσέπες Θήκη για Double Chest προστατευτικό στήθος Θήκη για προστατευτική πλάτη G1 και G2 Ανακλαστικά ένθετα ..

Καλάθι